
Restauracja Jabłonkowy Pałacyk w Puszczykowie – oferta

Nowoczesne i tradycyjne menu weselne
Menu jest jednym z najważniejszych aspektów każdego wesela. Wybór odpowiedniego zestawu dań, z uwzględnieniem ograniczeń dietetycznych i osobistych preferencji, jest niezbędny, aby zapewnić sukces tego wielkiego dnia. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom gości, oferujemy różnorodne menu, w którym znajdą Państwo dania mięsne, jaki wegetariańskie. Nasze wyselekcjonowane potrawy idealnie tworzą zarówno nowoczesne i tradycyjne menu weselne.
Zapraszamy do zapoznania się z naszym menu weselnym.
Stół biesiadny
- Polędwica łososiowa
- Szynka cygańska
- Schab pieczony z ziołami
- Boczek dębowy
- Baleron
- Salceson biały i czarny
- Kabanosy
- Pieczona biała kiełbasa
- Kiełbasa jałowcowa
- Kaszanka
- Salami pieprzowe
- Deski serów francuskich, hiszpańskich i polskich
- Swojski smalec ze skwarkami i ogórki kiszone
- Tradycyjne pieczywo z rodzimej piekarni „Błaszkowiak”
80 – 120 osób 1300zł
60 – 80 osób 1000zł
30 – 50 osób 800zł
Menu tradycyjne
- Zupa (możliwość wyboru 1 rodzaju)
- Dania mięsne po 2.5 porcji na osobę (możliwość wynoru do 5 potraw)
- Dodatki (możliwość wyboru po 3 potrawy z asortymentu)
- Deser podawany indywidualnie (możliwość wyboru 1 deseru – ciasto weselne 2 porcje na osobę)
- Zimny bufet po 3 porcji na osobę (możliwość wyboru 2-3 sałatek)
- Tort weselny (we własnym zakresie)
- Barszcz czysty z pasztecikiem – (możliwość wybrania innej zupy)
- Dania mięsne po 1 porcji na osobę (możliwość wyboru 2-3 potraw)
Menu Premium
Powitanie Młodej Pary
- Chleb i sól, wino musujące dla wszystkich gości
Obiad
- Zupa (możliwość wyboru 1 rodzaju)
- Dania mięsne po 3 porcji na osobę (możliwość wyboru do 6 potraw)
- Dodatki (możliwość wyboru po 3 potrawy z asortymentu)
- Deser podawany indywidualnie (możliwość wyboru 1 deseru – ciasto weselne po 3 porcje na osobę)
- Zimny bufet po 4 porcje na osobę (możliwość wyboru 6 potraw)
- Sałatki po 1 porcji na osobę (możliwość wyboru 2-3 sałatek)
Północ oraz oczepiny
- Tort weselny (we własnym zakresie)
Kolacja I / Kolacja II - podawane po północy
- Barszcz czysty z pasztecikiem (możliwość wyboru 2-3 potraw)
- Dania mięsne po 1.5 porcji na osobę (możliwość wyboru 2-3 potraw)
Zestawienie dań i potraw z których zostanie ustalone menu:
Zupy
- Rosół z kurczaka zagrodowego z makaronem
- Włoski krem pomidorowy doprawiony świeżą bazylią
- Krem z brokułów z białą pierzynką
- Krem pieczarkowy z chipsem z pietruszki
Dania główne
- Tradycyjne roladki wieprzowe z boczkiem i ogórkiem oraz czerstwym chlebem
- Filet z kurczaka faszerowany mozarellą i suszonymi pomidorami
- Pieczeń wieprzowa w sosie własnym
- Złote udko z kurczaka z sosem śmietanowym
- Eskalopki wieprzowe duszone w sosie pieczarkowym
- Schabowy
- Roladki drobiowe z brokułem
- Kotlet de volaille
- Soczysta szynka pieczona w sosie pieczeniowym
- Filet z dorsza smażony w panierce sezamowej
- Filet z mintaja z masełkiem ziołowym
- Duszona sola z cytryną
Dodatki
- Ziemniaki gotowane podawane z masłem i koperkiem
- Łódeczki ziemniaczane z rozmarynem
- Ziemniaki w talarkach
- Frytki
- Kopytka
- Kluski śląskie
- Pyzy
- Ryż gotowany z groszkiem
Dodatki warzywne
- Zestaw 3 surówek
- Fasolka szparagowa z masłem
- Brokuł okraszony na chrupko
- Miks warzyw gotowanych (brokuł, kalafior, marchew)
- Kapusta modra zasmażana
- Kapsuta kiszona zasmażana
- Buraczki na ciepło
- Zestaw sałat z sosem vinaigrette
Desery
- Deser lodowy z sezonowymi owocami, bitą śmietaną i sosem czekoladowym
- Cytrynowy lub malinowy sorbet z truskawkami i swieżą miętą oraz laskami waflowymi
- Puchar z galaretką z owocami i bitą śmietaną
- Szarlotka Jabłonkowego Pałacyku
- Ciasto weselne (2-3 porcje na osobę)
Zimny bufet
- Galantyna z kurczaka
- Schab ze śliwką
- Rolada drobiowa z warzywami
- Terrine z łososia
- Parfait z wątróbki drobiowej
- Zawijana szynka ze szparagami
- Mini tortilla z łososiem i serkiem philadelphia
- Faszerowane jaja pod aksamitną kołderką
- Wędzony pstrąg z musem chrzanowym na pumperniklu
Sałatki
- Sałatka grecka
- Sałatka Cezar
- Sałatka Toskańska
- Bukiet sałat z warzywami i sosem miodowo-musztardowym lub koperkowym
- Sałatka z kukurydzą, papryką czerwoną i serem feta
- Sałatka z różyczek kalafiora
Kolacja I
- Barszcz czerwony czysty z pasztecikiem
- Żurek z jajkiem
- Zupa gulaszowa
Kolacja II
- Pieczona golonka z duszoną kapustą + chleb z rodzimej piekarni „Błaszkowiak”
- Szaszłyki drobiowe
- Strogonoff z fileta z indyka
- Chile corn carne
- Gulasz Węgierski
- Polędwiczki drobiowe w sosie szpinakowym
Napoje
- Kawa i herbata bez limitu
Informacje dodatkowe
Rozwiń
- Cena menu dla obsługi takiej jak: fotograf, zespół muzyczny: ½ ceny menu za osobę
- Dzieci do lat 3 bezpłatnie, dzieci od 4 do 10 lat -50% kwoty podstawowej
- Zadatek związany z rezerwacją terminu 2000zł (nie podlega zwrotowi)
- Nie pobieramy dodatkowych opłat (parking, obsługa kelnerska, itp)
- „Korkowe” za alkohol – butelki nie większe niż 0,75L 1szt. To 15zł
- „Talerzykowy” za tort weselny d osoby 5zł (tylko, jeśli tort nie został zamówiony przez Jabłonkowy Pałacyk)
- Zabawa trwa do godz. 4 rano w piątek i sobotę
- Poprawiny w cenie od 70 do 120zł od osoby
- Dekoracja
a) stół Pary Młodej dekorowany odpłatnie
b) kwiaty, pokrowce na krzesła- na zamówienie
Ceny moga ulec zmienie w przypadku zmiany stawki podatku VAT
- Orkiestra, fotograf i kamerzysta nie jest wliczany w liczbę gości
a) jednorazowa opłata za podłączenie 350zł
Cały obiekt jest strzeżony
- Używanie sztucznego dymu, baniek, przez muzyków możliwe przy wyłączonej klimatyzacji
- Po uroczystości pakujemy pozostałe jedzenie
- Za jedzenie, alkohole, fanty, pozostawione po zakończeniu uroczystości nie odpowiadamy
- Kawa i herbata przez cały czas trwania wesela będą dostępne bez ograniczeń
- Napoje bez alkoholowe bez limitu spożycia wg pakietów
a) woda n/g soki owocowe (dwa rodzaje) – 14zł/os.
b) woda n/g soki owocowe (dwa rodzaje), napoje gazowane – 20zł/os.