ślub cywilny w plenerze wielkopolska

Restauracja Jabłonkowy Pałacyk w Puszczykowie – oferta

Nowoczesne i tradycyjne menu weselne

Menu jest jednym z najważniejszych aspektów każdego wesela. Wybór odpowiedniego zestawu dań, z uwzględnieniem ograniczeń dietetycznych i osobistych preferencji, jest niezbędny, aby zapewnić sukces tego wielkiego dnia. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom gości, oferujemy różnorodne menu, w którym znajdą Państwo dania mięsne, jaki wegetariańskie. Nasze wyselekcjonowane potrawy idealnie tworzą zarówno nowoczesne i tradycyjne menu weselne.
Zapraszamy do zapoznania się z naszym menu weselnym. 

Stół biesiadny

  • Polędwica łososiowa
  • Szynka cygańska
  • Schab pieczony z ziołami
  • Boczek dębowy
  • Baleron
  • Salceson biały i czarny
  • Kabanosy
  • Pieczona biała kiełbasa
  • Kiełbasa jałowcowa
  • Kaszanka
  • Salami pieprzowe
  • Deski serów francuskich, hiszpańskich i polskich
  • Swojski smalec ze skwarkami i ogórki kiszone
  • Tradycyjne pieczywo z rodzimej piekarni „Błaszkowiak”

80 – 120 osób 1300zł

60 – 80 osób 1000zł

30 – 50 osób 800zł

Menu tradycyjne

  • Zupa (możliwość wyboru 1 rodzaju)
  • Dania mięsne po 2.5 porcji na osobę (możliwość wynoru do 5 potraw)
  • Dodatki (możliwość wyboru po 3 potrawy z asortymentu)
  • Deser podawany indywidualnie (możliwość wyboru 1 deseru – ciasto weselne 2 porcje na osobę)
  • Zimny bufet po 3 porcji na osobę (możliwość wyboru 2-3 sałatek)
  • Tort weselny (we własnym zakresie)
  • Barszcz czysty z pasztecikiem – (możliwość wybrania innej zupy)
  • Dania mięsne po 1 porcji na osobę (możliwość wyboru 2-3 potraw)

Menu Premium

  • Chleb i sól, wino musujące dla wszystkich gości
  • Zupa (możliwość wyboru 1 rodzaju)
  • Dania mięsne po 3 porcji na osobę (możliwość wyboru do 6 potraw)
  • Dodatki (możliwość wyboru po 3 potrawy z asortymentu)
  • Deser podawany indywidualnie (możliwość wyboru 1 deseru – ciasto weselne po 3 porcje na osobę)
  • Zimny bufet po 4 porcje na osobę (możliwość wyboru 6 potraw)
  • Sałatki po 1 porcji na osobę (możliwość wyboru 2-3 sałatek)
  • Tort weselny (we własnym zakresie)
  • Barszcz czysty z pasztecikiem (możliwość wyboru 2-3 potraw)
  • Dania mięsne po 1.5 porcji na osobę (możliwość wyboru 2-3 potraw)
  •  

Zestawienie dań i potraw z których zostanie ustalone menu:

  • Rosół z kurczaka zagrodowego z makaronem
  • Włoski krem pomidorowy doprawiony świeżą bazylią
  • Krem z brokułów z białą pierzynką
  • Krem pieczarkowy z chipsem z pietruszki
  • Tradycyjne roladki wieprzowe z boczkiem i ogórkiem oraz czerstwym chlebem
  • Filet z kurczaka faszerowany mozarellą i suszonymi pomidorami
  • Pieczeń wieprzowa w sosie własnym
  • Złote udko z kurczaka z sosem śmietanowym
  • Eskalopki wieprzowe duszone w sosie pieczarkowym
  • Schabowy
  • Roladki drobiowe z brokułem
  • Kotlet de volaille
  • Soczysta szynka pieczona w sosie pieczeniowym
  • Filet z dorsza smażony w panierce sezamowej
  • Filet z mintaja z masełkiem ziołowym
  • Duszona sola z cytryną
  • Ziemniaki gotowane podawane z masłem i koperkiem
  • Łódeczki ziemniaczane z rozmarynem
  • Ziemniaki w talarkach
  • Frytki
  • Kopytka
  • Kluski śląskie
  • Pyzy
  • Ryż gotowany z groszkiem
  • Zestaw 3 surówek 
  • Fasolka szparagowa z masłem
  • Brokuł okraszony na chrupko
  • Miks warzyw gotowanych (brokuł, kalafior, marchew)
  • Kapusta modra zasmażana 
  • Kapsuta kiszona zasmażana 
  • Buraczki na ciepło
  • Zestaw sałat z sosem vinaigrette
  • Deser lodowy z sezonowymi owocami, bitą śmietaną i sosem czekoladowym
  • Cytrynowy lub malinowy sorbet z truskawkami i swieżą miętą oraz laskami waflowymi
  • Puchar z galaretką z owocami i bitą śmietaną
  • Szarlotka Jabłonkowego Pałacyku
  • Ciasto weselne (2-3 porcje na osobę)
  • Galantyna z kurczaka
  • Schab ze śliwką
  • Rolada drobiowa z warzywami
  • Terrine z łososia
  • Parfait z wątróbki drobiowej 
  • Zawijana szynka ze szparagami
  • Mini tortilla z łososiem i serkiem philadelphia
  • Faszerowane jaja pod aksamitną kołderką
  • Wędzony pstrąg z musem chrzanowym na pumperniklu 
  • Sałatka grecka
  • Sałatka Cezar
  • Sałatka Toskańska
  • Bukiet sałat z warzywami i sosem miodowo-musztardowym lub koperkowym
  • Sałatka z kukurydzą, papryką czerwoną i serem feta
  • Sałatka z różyczek kalafiora

 

  • Barszcz czerwony czysty z pasztecikiem 
  • Żurek z jajkiem
  • Zupa gulaszowa
  • Pieczona golonka z duszoną kapustą + chleb z rodzimej piekarni „Błaszkowiak”
  • Szaszłyki drobiowe 
  • Strogonoff z fileta z indyka
  • Chile corn carne
  • Gulasz Węgierski
  • Polędwiczki drobiowe w sosie szpinakowym
  • Kawa i herbata bez limitu

Informacje dodatkowe

  • Cena menu dla obsługi takiej jak: fotograf, zespół muzyczny: ½ ceny menu za osobę
  • Dzieci do lat 3 bezpłatnie, dzieci od 4 do 10 lat -50% kwoty podstawowej
  • Zadatek związany z rezerwacją terminu 2000zł (nie podlega zwrotowi)
  • Nie pobieramy dodatkowych opłat (parking, obsługa kelnerska, itp)
  • „Korkowe” za alkohol – butelki nie większe niż 0,75L 1szt. To 15zł
  • „Talerzykowy” za tort weselny d osoby 5zł (tylko, jeśli tort nie został zamówiony przez Jabłonkowy Pałacyk)
  • Zabawa trwa do godz. 4 rano w piątek i sobotę 
  • Poprawiny w cenie od 70 do 120zł od osoby
  • Dekoracja

    a) stół Pary Młodej dekorowany odpłatnie

    b) kwiaty, pokrowce na krzesła- na zamówienie

  • Ceny moga ulec zmienie w przypadku zmiany stawki podatku VAT

  • Orkiestra, fotograf i kamerzysta nie jest wliczany w liczbę gości

    a) jednorazowa opłata za podłączenie 350zł

  • Cały obiekt jest strzeżony

  • Używanie sztucznego dymu, baniek, przez muzyków możliwe przy wyłączonej klimatyzacji
  • Po uroczystości pakujemy pozostałe jedzenie 
  • Za jedzenie, alkohole, fanty, pozostawione po zakończeniu uroczystości nie odpowiadamy
  • Kawa i herbata przez cały czas trwania wesela będą dostępne bez ograniczeń
  • Napoje bez alkoholowe bez limitu spożycia wg pakietów

a) woda n/g soki owocowe (dwa rodzaje) – 14zł/os.

b) woda n/g soki owocowe (dwa rodzaje), napoje gazowane – 20zł/os.