Menu

Menu

STÓŁ BIESIADNY

FOLWARK SMAKOWY WĘDLIN JABŁONKOWEGO PAŁACYKU
• Polędwica łososiowa  
• Szynka cygańska
• Schab pieczony z ziołami
• Boczek dębowy
• Baleron
• Salceson biały i czarny
• Kabanosy
• Pieczona biała kiełbasa
• Kiełbasa jałowcowa
• Kaszanka
• Salami pieprzowe

SERY
• Deski serów francuskich, hiszpańskich i polskich
Swojski smalec ze skwarkami i ogórki kiszone
Tradycyjne pieczywo z rodzimej piekarni „Błaszkowiak”

Cennik:
80-120 osób 1300 zł
60-80 osób 1000 zł
30-50 osób 800 zł


_____________________________________

Informacje dodatkowe:


1. Cena menu dla obsługi takiej jak: fotograf, zespół muzyczny : ½ ceny menu za osobę
2. Dzieci do lat 3 bezpłatnie, dzieci od 4 do 10 lat – 50% kwoty podstawowej
3. Zadatek związany z rezerwacją terminu 2000 zł (nie podlega zwrotowi)
4. Nie pobieramy dodatkowych opłat (parking, obsługa kelnerska, itp.)
 a) „korkowe” za alkohol -butelki nie większe niż 0,75 1 szt. To 15 zł
 b) „talerzykowe” za tort weselny od osoby 5 zł ( tylko, jeśli tort nie został zamówiony przez Jabłonkowy Pałacyk )
5. Zabawa trwa do godz. 4 rano w piątek i w sobotę
6. Poprawiny w cenie od 70 do 120 zł od osoby
7. Dekoracja
 a) stół Pary Młodej dekorowany odpłatnie
 b) kwiaty, pokrowce na krzesła-na zamówienie
8. Ceny mogą ulec zmianie w przypadku zmiany stawki podatku VAT
9. Orkiestra, fotograf i kamerzysta nie jest wliczany do liczby gości
 a) jednorazowa opłata za podłączenie 350 zł
10. Cały obiekt jest strzeżony.
11. Używanie sztucznego dymu, baniek, przez muzyków możliwe przy wyłączonej klimatyzacji
12. Po uroczystości pakujemy pozostałe jedzenie.
13. Za jedzenie, alkohole, fanty, pozostawione po zakończeniu uroczystości nie odpowiadamy.
14. Kawa i herbata  przez cały czas trwania wesela będą dostępne bez ograniczeń
15. Napoje bez alkoholowe bez limitu spożycia wg pakietów :
  a) woda n/g soki owocowe ( dwa rodzaje ) – 14 zł/os
  b) woda n/g soki owocowe ( dwa rodzaje ), napoje gazowane – 20 zł/os
________________________________________________________

Menu Tradycyjne

-Zupa ( Możliwość wyboru 1 rodzaju)
-Dania mięsne po 2,5 porcji na osobę ( możliwość wyboru do 5 potraw )
-Dodatki – ( możliwość wyboru po 3 potrawy z asortymentu )
-Deser podawany indywidualnie – możliwość wyboru 1 deseru – ciasto weselne 2 porcje na osobę
-Zimny bufet po 3 porcje na osobę ( możliwość wyboru 6 potraw )
-Sałatki po 1 porcji na osobę – ( możliwość wyboru 2-3 sałatek )

Północ oraz oczepiny
-Tort weselny (we własnym zakresie)

Kolacja I / Kolacja II – podawane po północy
Barszcz czysty z pasztecikiem – ( możliwość wybrania innej zupy)

Dania mięsne po 1 porcji na osobę – ( możliwość wyboru 2-3 potraw )


Menu Premium

Powitanie Młodej Pary
Chleb i sól, wino musujące dla wszystkich gości

-Zupa ( Możliwość wyboru 1 rodzaju)
-Dania mięsne po 3 porcji na osobę ( możliwość wyboru do 6 potraw )
-Dodatki –(  możliwość wyboru po 3 potrawy z asortymentu )
-Deser podawany indywidualnie – możliwość wyboru 1 deseru – ciasto weselne 3 porcje na osobę
-Zimny bufet po 4 porcje na osobę ( możliwość wyboru 6 potraw )
-Sałatki po 1 porcji na osobę – ( możliwość wyboru 2-3 sałatek )

Północ oraz oczepiny
-Tort weselny (we własnym zakresie)

Kolacja I  / Kolacja II – podawane po północy
Barszcz czysty z pasztecikiem – ( możliwość wybrania innej zupy)

Dania mięsne po 1,5 porcji na osobę – ( możliwość wyboru 2-3 potraw )


Zestawienie dań i potraw z których zostanie ustalone menu:

Zupy:


– Rosół z kurczaka zagrodowego z makaronem
– Włoski krem pomidorowy doprawiony świeżą bazylią
– Krem z porów z grzankami
– Krem z brokułów z białą pierzynką
– Krem pieczarkowy z chipsem z pietruszki

Dania Główne:


– Tradycyjne roladki wieprzowe z boczkiem i ogórkiem oraz czerstwym chlebem
– Filet z kurczaka faszerowany mozzarella i suszonymi pomidorami
– Pieczeń wieprzowa w sosie własnym
– Złote Udko kurczaka z sosem śmietanowym
– Eskalopki wieprzowe duszone w sosie pieczarkowym
– Schabowy
– Roladki drobiowe z brokułem
– Kotlet de volaille
– Soczysta szynka pieczona w sosie pieczeniowym
– Filet z dorsza smażony w panierce sezamowej
– Filet z mintaja z masełkiem ziołowym
– Duszona sola z cytryną

Dodatki:


– ziemniaki gotowane podawane z masłem i koperkiem
– łódeczki ziemniaczane z rozmarynem
– ziemniaki w talarkach
– frytki
– kopytka
– kluski śląskie
– pyzy
– ryż gotowany z groszkiem

Dodatki warzywne:


– zestaw 3 surówek
– fasolka szparagowa z masłem
– brokuł okraszony na chrupko
– miks warzyw gotowanych (brokuł, kalafior, marchew)
– kapusta modra zasmażana
– kapusta kiszona zasmażana
– buraczki na ciepło
– zestaw sałat z sosem vinaigrette

Desery:

– deser lodowy z sezonowymi owocami bita śmietaną i sosem czekoladowym
– cytrynowy lub malinowy sorbet z truskawkami i świeża mięta oraz laskami waflowymi
– puchar z galaretką z owocami i bitą śmietaną
– szarlotka Jabłonkowego Pałacyku
– ciasto weselne 2 ( 3) porcje na osobę


Zimny bufet:


– galantyna z kurczaka
– schab ze śliwką
– rolada drobiowa z warzywami
– terrine z łososia
– parfait z wątróbki drobiowej
– zawijana szynka ze szparagami
– mini tortilla z łososiem i serkiem philadelphia
– faszerowane jaja pod aksamitną kołderką
– wędzony pstrąg z musem chrzanowym na pumperniklu

Sałatki:


– sałatka grecka
– sałatka Cezar
– sałatka Toskańska
– bukiet sałat z warzywami i sosem miodowo- musztardowym lub koperkowym
– sałatka z kukurydzą, papryką czerwoną i serem feta
– sałatka z różyczek kalafiora

Kolacja l
Zupy do wyboru
– barszcz czerwony czysty z pasztecikiem
– żurek z jajkiem
– zupa gulaszowa

Kolacja II
– pieczona golonka z duszona kapustą – chleb z rodzimej piekarni Błaszkowiak
– szaszłyki drobiowe
– strgonoff z fileta z indyka
– Chile corn carne
– gulasz węgierski
– polędwiczki drobiowe w sosie szpinakowym

Napoje:
– kawa i herbata bez limitu